Špenátový koláč - Spinach Quiche

Převzato ze smitten kitchen.


A zde je recept:

Těsto:
- 1 a 1/4 hrnku hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku přepuštěného másla
- 1/4 hrnku vody

Náplň:
- 125 g smetanového sýru např.Philadelphia
- 1/3 hrnku smetany na šlehání
- 3 vejce
- 350 g zmraženého špenátu - ne protlak, ale listy!
- 1/2 hrnku nastrouhaného čedaru
- 1/4 hrnku nastrouhaného parmazánu
- 4 jarní cibulky
- 1/4 lžičky soli a trochu pepře

Ingredience na těsto dáme do kuchyňského robota a necháme těsto pořádně promíchat až se krásně spojí a vznikne hladké těsto. Toto těsto vytlačíme do formy a dáme minimálně na jednu hodinu do lednice.

Špenát necháme rozmrazit - po rozmražení vymačkáme pořádně přebytečnou vodu.

Předehřejeme troubu na 220 stupňů.

V robotu necháme promíchat smetanový sýr, pak přidáváme postupně vejce, smetanu, špenát, čedar, parmazán, nakrájené na kolečka jarní cibulky a sůl a pepř.

Tuto směs dáme do formy na těsto, pěkně uhladíme a dáme do vyhřáté trouby.

Pečeme 30 minut.

Po upečení počkáme tak 10 minut a pak až začneme koláč porcovat a servírovat.