Müsli tyčinka s quinoa

Tyto tyčinky jsou váááážně moc moc moc dobré. Navíc jsou zdravé. Recept jsem si našla na svých oblíbených stránkách Food and Whine.



 Recept:


- 1 hrnek ovesných vloček
Před upečením

- 1/4 hrnku neuvařené quinoi
- 1/4 hrnku slunečnicových semínek nebo dýňových
- 1/2 hrnku ovesných otrub
- 1/2 hrnku vlašských ořechů
- 1/3 hrnku rozinek
- 80 g brusinek slazených jablečnou šťávou (ale můžete dát i normální slazené cukrem)
- 100 g vypeckovaných datlí
- 1 zralý banán
- 100 g arašídového másla
- 110 g rýžového sirupu (je možné použít i sirup z agáve nebo datlový sirup)

Postup:

Vločky, semínka, ořechy, rozinky rozmixujeme v mixéru, pak přendáme do větší misky. Ke směsi přidáme quinou, otruby, brusinky a datle, které nakrájíme na malé kousky. Banán rozmixujeme na kaši a přidáme do směsi. Nakonec přidáme máslo a sirup. Pořádně promícháme a dáme na menší plech vyložený pečícím papírem. Těsto pořádně namačkáme na plech a uhladíme. Pečeme na 160 C 20 minut.

Po vytažení z trouby počkáme asi 15 minut a těsto nakrájíme. Necháme vychladnout a můžeme je uchovávat ve vzduchotěsné nádobě i 14 dní, my je máme ale tak na tři dny.