Ratatouille

Dnešní recept jsem převzala od gurmánky Šárky Škachové.



Recept:

- 6 masitějších rajčat
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 2 zelené papriky a 1 červená
- 1 cibule
- 6 stroužků česneku
- olivový olej
- nejlépe čerstvý tymián, rozmarýn, majoránka
- sůl
- strouhaný parmazán

Rajčata dáme spařit do vroucí vody. Potom je oloupeme, nakrájíme a zbavíme je semen. Lilky a cukety nakrájíme na půlkolečka, posolíme je a necháme asi 30 minut vypotit. Potom z nich přebytečnou vodu ještě vymačkáme, nebo je vysušíme kuchyňským papírovým ubrouskem.

Z paprik vyndáme jaderníky a nakrájíme je, stejně jako česnek a cibuli na silnější plátky.

Na pánvi zahřejeme olivový olej a osmahneme cibuli, přidáme papriky, rajčata a podusíme asi 10 minut.
Přidáme cuketu, lilek, plátky česneku, osolíme, přidáme bylinky a nejdříve přikryté dusíme 10 minut a pak odkryté dalších 20 minut. Šťáva by na konci vaření měla být úplně vypařená.

Podáváme a nastrouhaným parmazánem a plátkem dobrého kváskového chleba.

Dobrou chuť.