Skořicové muffiny s rebarborou

Zdroj: Fine cooking

Od rebarborových muffinů jsem žádný zázrak nečekala, ale překvapily mě. Jsou moc dobré a jsou to zatím nejlepší muffiny, které jsem kdy jedla. Škoda jen, že rebarboru je tak těžké sehnat.



Ingredience:

- 2 hrnky špaldové mouky
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 2,5 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 1/2lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 hrnek podmáslí
- 2 vejce
- 100g změklého másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrnek oloupané, nakrájené rebarbory

Na posypání:

- 3 lžíce třtinového cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice

Předehřejeme si troubu na 200C.



Smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, mletou skořici, jedlou sodu a sůl. Ve druhé menší míse smícháme podmáslí, vejce a máslo.


Tekutou směs přidáme do suché, přidáme nakrájenou rebarboru a vařečkou promícháme. V malé mističce nebo hrnku smícháme cukr se skořicí.



Do košíčků na muffiny lžící přendáme těsto a posypeme skořicovým cukrem. Pečeme 18-22minut.