Koláč s jahodami a mascarpone

Zdroj: Laskominy od Maryny







Ingredience:

Na těsto:
- 150g špaldové hladké mouky
- 30g mandlové moučky ( nebo rozmixujte mandle na jemno)
- 40g třtinového cukru
- 90g změklého másla
- 1 žloutek
- špetku soli
- 3 lžíce vody

Na náplň:
- 250g mascarpone
- 200g kondenzovaného sladkého mléka
- 2 vejce

Na ozdobení:
- 500g jahod
- 1 lžíce mandlových plátků

Ingredience na těsto smícháme a těsto vymačkáme do vymazané máslem koláčové formy. Dáme chladit na 30 minut do chladničky. Těsto můžeme dát i nejprve chladit a pak ho vyválet a přendat do formy.



Předehřejeme troubu na 160C. Těsto zatížíme např.suchými fazolemi a pečeme 15 minut, vyndáme fazole a pečeme dalších 5-10 minut. Mezitím si připravíme náplň. Mascarpone prošleháme se sladkým mlékem a vejci. Nalijeme na předpečený korpus a pečeme dalších 15-20 minut.



Po upečení necháme vychladit a poklademe koláč nakrájenými jahodami a posypeme plátky mandlí.