Quiche Lorraine

Klíčem úspěchu u tohoto Quiche je jednoduchost, stačí pár kvalitních surovin a na stůl se vám dostane chutný koláč.



Ingredience (s použitím hrnku o objemu 3dcl):

Na těsto:
- 100g změklého másla
- 1/2 lžk soli
- 1/4 hrnku vody
- 1,5 hrnku hladké mouky

Na náplň:
 - 150g anglického čedaru
- 200g slaniny
- 4 vejce
- 100ml mléka
- 200ml smetany na šlehání
- sůl, pepř, tymián

Předehřejeme si troubu na 190C.

Z ingrediencí na těsto umícháme hladké těsto. Připravíme si kulatou formu, vymažeme ji máslem a dáme pečící papír. Vyválíme těsto a přendáme do formy (někdy se mi ovšem nechce a těsto dám do formy a malým válečkem ho rozválím ve formě). Těsto zatížíme fazolemi na pečení a pečeme 15 minut.

Mezitím si připravíme náplň. Nastrouháme sýr a dáme ho stranou. Nakrájíme slaninu a pomalu ji vypečeme. V další misce smícháme vejce, mléko, smetanu, sůl, pepř a prošleháme.

Když máme korpus předpečený, tak ho posypeme sýrem, navrch dáme opečenou slaninu a nakonec vše zalijeme tekutou směsí.



Takto připravený Quiche dáme do trouby a pečeme cca 30 minut.