Bryndzové halušky

Recept mám ze stránek Menu domů. Je to první recept na halušky podle kterého se mi vždycky halušky podaří a věřte, že jsem jich zkoušela už víc a dopadlo to vždy katastrofálně.



Ingredience:

- 600-660g oloupaných brambor
- 160 polohrubé mouky
- 80g hladké mouky
- 1 vejce
- trocha soli
- 400g  slaniny nebo špeku
- 200g brynzy
- 200ml kysané smetany
- pažitka

Postup:
Slaninu si vypečeme dopředu ať se můžeme věnovat jenom haluškám.
Brynzu smícháme v míse s kysanou smetanou.
Nakrájíme pažitku.

Brambory nastrouháme na jemno. Vodu nebudeme slévat, ale  nenecháme brambory moc dlouho stát aby nezhnědly.

Dáme vařit vodu ve velkém hrnci a trochu vodu osolíme.

K bramborám přidáme vejce, osolíme. Postupně přidáváme nejdřív polohrubou mouku, nakonec domícháme s hladkou moukou (tu možná nebudeme potřebovat všechnu). Těsto nesmí být příliš tuhé.

Až se voda bude vařit, halušky propasírujeme přes sítko na halušky a vaříme 7-10 minut.

Halušky scedíme a smícháme s brynzou a smetanou. Posypeme slaninkou, polijeme omastkem a posypeme pažitkou.