Tiramisu

Vynikající Tiramisu se kterým uspějete i u těch největších gurmetů.

Tento recept jsem našla na stránkách Markéty Pavleje.

Ingredience:
- 6 žloutků
- 140 g třtinového cukru
- 500 g mascarpone
- vanilkový lusk
- 500 ml smetany na šlehání (33% tuku)
- 300 ml silné kávy
- 2-3 lžíce amaretta
- 350 - 400 g dezertních prstových piškotů
- kvalitní kakao na posypání

Postup: 

Ve vodní lázni metličkou nebo ručním mixérem promícháme žloutky s cukrem až se z nich stane světlý krém (šlehání by mělo trvat tak 7 minut, aby se žloutky pasterizovaly). Krém dáme stranou a necháme vychladit. 
K žloutkovému krému přidejte mascarpóne, semínka z vanilkového lusku a promixujeme. 
 
 
 
Dáme do ledničky a mezitím si ušleháme šlehačku. Potom promícháme s druhou směsí, ta by měla mít pokojovou teplotu nebo chladnější. 
 
 
Smíchejte kávu s amarettem. Připravte si střední obdélníkovou zapékací nádobu. Dno nádoby pokryjeme polovinou piškotů, pokropíme polovinou kávové směsi a potřeme polovinou krému.
 
 
 
Na krém dáme druhou polovinu piškotů, kávy a krému. Urovnáme povrch, přikryjeme fólií a necháme vychladnout nejlépe do druhého dne. Pak posypeme kakaem a podáváme.