Chicken Madras

Rychlé a výborné jídlo ze stránek Ako chutí masala.



Ingredience:

- 700g kuřecího masa
- ghee (přepuštěné máslo)
- 3 velké cibule
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička kajenského pepře
- sůl
-  2cm zázvoru + 1 stroužek česneku, nastrouhaný a utřený na pastu
- 300ml rajčatové passaty (v létě 3 větší rajčata uvařit, oloupat šlupku a rozmixovat)
- 200ml kokosového mléka
- 1/2 lžičky garam masala
- čerstvá koriandrová nať


 
Maso si nakrajame na mensie kusky. Cibulu vymixujeme (bez pridania vody) na pastu. Paradajky narezeme do kriza, oblansirujeme, osupeme a rozmixujeme na pastu. Toto vsetko si vopred pripravime a odlozime bokom do dalsieho pouzitia.
V hrnci zohrejeme 1 plnu lyzicu ghee. Pridame cibulovu pastu a pod pokrievkou ju na miernejsom ohni restujeme 5 minut. Potom pridame sol, kurkumu a kajenske korenie a restujeme dalsie 2 minuty.
- See more at: http://akochutimasala.blogspot.in/2015/04/kuracie-madras-kari.html#sthash.YiRNxx9v.dpuf
Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a rozmixujeme na pastu. Pokud máme čerstvá rajčata, tak je spaříme, oloupeme a rozmixujeme také na pastu.

Na hlubší pánvi rozpustíme dvě lžíce přepuštěného másla. Přidáme cibulovou pastu a restujeme na mírnějším ohni 5 minut. Pak osolíme, přidáme kurkumu a kajenské koření a restujeme další 2 minuty.

Přidáme maso, zvýšíme teplotu a maso restujeme dokud se nezatáhne (cca 5 minut). Pak přidáme česnekovo-zázvorovou pastu a promícháme. Přidáme rajčatové pyré a promícháme.

Nakonec přidáme kokosové mléko, přiklopíme pokličkou a dusíme asi 15 minut. Nepodléváme!

Na konci vaření přidáme garam masala a koriandrovou nať. Zamícháme a odstavíme z vařiče.

Podáváme s rýží basmati.


CO POTREBUJETE:
kuracie maso zo stehien a klbov z 2 kurciat
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2-1 lyzicka kajenskeho korenia (mozete pouzit viac, pre viac palive kari)
sol
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty (alebo 1/2 lyzicky struhaneho zazvoru a 1/2 lyzicky nastruhaneho cesnaku)
2 stredne velke paradajky
1/2 lyzicky garam masala
cerstva koriandrova vnat
- See more at: http://akochutimasala.blogspot.in/2015/04/kuracie-madras-kari.html#sthash.YiRNxx9v.dpuf
CO POTREBUJETE:
kuracie maso zo stehien a klbov z 2 kurciat
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2-1 lyzicka kajenskeho korenia (mozete pouzit viac, pre viac palive kari)
sol
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty (alebo 1/2 lyzicky struhaneho zazvoru a 1/2 lyzicky nastruhaneho cesnaku)
2 stredne velke paradajky
1/2 lyzicky garam masala
cerstva koriandrova vnat
- See more at: http://akochutimasala.blogspot.in/2015/04/kuracie-madras-kari.html#sthash.YiRNxx9v.dpuf
CO POTREBUJETE:
kuracie maso zo stehien a klbov z 2 kurciat
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2-1 lyzicka kajenskeho korenia (mozete pouzit viac, pre viac palive kari)
sol
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty (alebo 1/2 lyzicky struhaneho zazvoru a 1/2 lyzicky nastruhaneho cesnaku)
2 stredne velke paradajky
1/2 lyzicky garam masala
cerstva koriandrova vnat
- See more at: http://akochutimasala.blogspot.in/2015/04/kuracie-madras-kari.html#sthash.YiRNxx9v.dpuf
CO POTREBUJETE:
kuracie maso zo stehien a klbov z 2 kurciat
1/2 lyzicky mletej kurkumy
1/2-1 lyzicka kajenskeho korenia (mozete pouzit viac, pre viac palive kari)
sol
1/4 lyzicky mleteho cierneho korenia
1 lyzicka cesnakovo-zazvorovej pasty (alebo 1/2 lyzicky struhaneho zazvoru a 1/2 lyzicky nastruhaneho cesnaku)
2 stredne velke paradajky
1/2 lyzicky garam masala
cerstva koriandrova vnat
- See more at: http://akochutimasala.blogspot.in/2015/04/kuracie-madras-kari.html#sthash.YiRNxx9v.dpuf