Kuřecí kari


Ingredience:
 
- 2 lžíce přepuštěného másla
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500g kuřecích prsíček
- sůl
- 1/4 lžk římského kmínu
- 1/4 lžk kurkumy
- 1/4 lžk koriandru
- 1/2 lžk garam masala
- 2 lžíce kari pasty
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 100 ml kokosového mléka
 
Postup:
 
Nakrájíme cibuli a osmažíme na přepuštěném másle. Mezitím si nakrájíme česnek a maso. 
 
Česnek, maso a sůl přidáme k cibuli a smažíme cca 7 minut.
 
Přidáme kmín, kurkumu, koriandr, koření garam masala, kari pastu, rajčatový protlak, promícháme a necháme pod pokličkou pár minut povařit.

Nakonec přidáme kokosové mléko, zamícháme necháme ještě chvilku povařit, aby se spojily všechny chutě. 

Jíme s rýží (nejlépe basmati, jenže tu jsem tentokrát doma neměla) nebo s chlebem naan.