Chicken Madras II

Chicken Mandras je velmi dobré, jednoduché a rychle uvařené jídlo, tak proč si ho občas neuvařit. Toto jídlo je typické indické jídlo a je pro všechny, kteří milují dobré, kořeněné kari. Druhý den je většinou ještě chutnější.



Ingredience:
  • 3 lžíce ghí nebo rostliného oleje
  • 600g nakrájeného kuřete
  • 1 cibule
  • 400g krájených rajčat
  • 70ml rajčatového protlaku
  • hrst kari lístků
  • šťáva z jedné limetky
  • 2lžk garam masala

Kořenící směs:
  • 4 sušené chilli papričky
  • 1lžk kmínu
  • 1lžk pískavice řecké seno semínek
  • 2 kardamomy
  • 1lžk kajenského pepře
  • 1lžk kurkumy
  • 1/2lžk černého pepře


Postup:

Zahřejeme v pánvi ghí nebo olej a osmažíme na něm kuře cca 5 minut. Pak ho přendáme děrovanou naběračkou na talíř.

Do pánve přidáme cibuli a smažíme 5 minut nebo dokud není usmažená pěkně do hněda.

Přidáme mix koření do pánve a smažíme 5 minut.

Přidáme rajčata, protlak a přivedeme k varu a pak necháme jemně provařit asi 10 minut.

Přidáme kousky kuřete se 150ml vody, kari lístky a přivedeme k varu, pak zakryjeme, zmírníme teplotu a necháme vařit cca 10 minut.

Přidáme šťávu z limetky, garam masalu, pokud je potřeba přidáme sůl a necháme vařit ještě bez pokličky dalších 10 minut.

Servírujeme s rýží a čerstvým koriandrem.



Převzato z: http://titlisbusykitchen.com/recipe/chicken-madras