Chicken Tikka Massala


Ingredience:
500-600g kuřecích prsíček
125g bílého jogurtu
šťávu z jednoho citrónu
6 stroužků česneku
1 lžíce zázvorové pasty
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
2 lžičky garam masala
2 lžičky sladké papriky

3 lžíce oleje
1 cibule
8 stroužků česneku
2 lžíce zázvorové pasty
2 lžičky kurkumy
2 lžičky koriandru
2 lžičky chilli papriky
2 lžičky sladké papriky
2 lžičky garam masala
1 lžíce rajského protlaku
800g rajčatové passaty, omáčky
300 ml vody
250g smetany na šlehání
Postup:
500-600g kuřecích prsíček nakrájíme na kostky a dáme do velké misky. K masu přidáme 125g jogurtu, šťávu z jednoho citrónu, 6 prolisovaných stroužků česneku, 1 lžíce zázvorové pasty, 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu, 2 lžičky garam masaly, 2 lžičky papriky a vše promícháme, přikryjeme fólií a necháme uležet minimálně jednu hodinu.

Troubu si rozehřejeme na 220C. Maso opatrně vyndáme z marinády a napichujeme na špejle. Takto připravené špízy dáme péct do trouby cca 30-40 minut. V průběhu pečení, maso otáčíme, aby se maso propeklo rovnoměrně.

V hrnci rozpálíme olej, přidáme nakrájenou 1 cibuli, 8 prolisovaných stroužků česneku, 2 lžíce zázvorové pasty, zamícháme a chvilku necháme smažit (cca 2 minuty).

Přidáme 2 lžičky kurkumy, 2 lžičky koriandru, 2 lžičky čili, 2 lžičky sladké papriky, 2 lžičky garam masaly, vše promícháme a smažíme cca 1 minutu.

Pak přidáme 1 lžíci rajčatového protlaku, 800g rajčatové omáčky, promícháme a necháme vařit na mírném ohni cca  5 minut.

Do omáčky přidáme maso ze špejlí, promícháme a necháme 5 minut provařit. Nakonec přidáme 250ml smetany a necháme ještě chvilku provařit a podáváme s rýží basmati nebo chlebovými plackami a posypeme lístky koriandru.